Spannend: Kijk live mee naar DijkTV en zie hoe in Werkendam een nieuwe dijk wordt aangelegd

23 april 2015 om 13:14
nl
Echt opwindend is het allemaal niet. Op de livestream van DijkTV gebeurt niet zo heel veel. Op de bestaande Merwededijk in Werkendam liggen veel pijpen en hopen met zand en af toe kruipt een graafmachine door het beeld. Waterschap Rivierenland laat de komende maanden via een livestream op internet zien hoe een nieuwe dijk wordt aangelegd.
Geschreven door

In Werkendam wordt langs de Boven Merwede een nieuwe dijk aangelegd over een lengte van circa 500 meter. Aan de rivierzijde van de bestaande dijk wordt een nieuwe dijk laag voor laag opgebouwd en ook nog voorzien van een waterkerende damwand.
Te zwak en te laagDe nieuwe dijk is nodig omdat de oude niet meer voldeed aan de nieuwe veiligheidseisen. Om te voorkomen dat veel karakteristieke woningen aan de oude dijk gesloopt zouden worden, werd destijds besloten een compleet nieuwe dijk aan te leggen.
Vorig jaar werd al begonnen met graafwerkzaamheden en het aanbrengen van de fundamenten voor het nieuwe dijklichaam.
Van dijk naar ventwegOp de nieuwe dijk komt ook de doorgaande weg te liggen, het wegdek op de oude dijk wordt gedevalueerd tot ventweg en toegangsweg voor de woningen langs de dijk. De werkzaamheden, die rechtstreeks zijn te volgen via een livestream, duren nog tot aan het eind van dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.