Koningsdag kil, nat en winderig in Brabant: in het zuidoosten valt meeste neerslag

23 april 2015 om 14:17
nl
Het dreigt in Brabant en in andere provincies een herfstachtige Koningsdag te worden. De verwachting is kil, nat en winderig, meldt Weeronline donderdag. De dag begint bewolkt en regenachtig met zo'n elf graden. In de middag wordt het mogelijk in het westen droog, maar in het oosten blijft het zoals het er nu naar uitziet regenachtig.
Geschreven door

In het zuidoosten van onze provincie wordt de meeste neerslag voorspeld. Vorig jaar was het een stuk zonniger en warmer op Koningsdag, dat toen op 26 april werd gevierd. De gemiddelde temperatuur op 27 april is 15,3 graden, blijkt uit een berekening van Weeronline sinds 1980.
LEES OOK: Festiviteiten Koningsdag op Grote Markt Breda gaan tóch door voor 'de gezelligste koningsdag ooit'
Activiteiten vallen in het waterOok de activiteiten tijdens de Koningsnacht lijken in het water te vallen. De verwachting is dat er in de middag en avond regen- en onweersbuien over het land trekken. Het is die dag nog wel een stuk warmer, zo'n zeventien graden Celsius.
De kinderen die vrijdag meedoen aan de Koningsspelen hebben meer geluk. In de ochtend is het zonnig en 's middags iets bewolkter. “Het wordt een mooie dag, met landinwaarts zo'n 20 graden en lokaal zelfs 22 graden'', zegt een meteoroloog. “In de kustprovincies wordt het 15 tot 18 graden.''
LEES OOK: Eindhoven zet extra agenten in voor honderdduizenden feestvierders tijdens Koningsdag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.