'Derde overvaller' juwelier Goldies in Deurne gaat in hoger beroep

23 april 2015 om 16:50
Zakaria G., de zogenoemde 'derde overvaller' van juwelier Goldies in Deurne gaat in hoger beroep. Ruim twee weken geleden kreeg G. te horen dat hij drie jaar de cel in moet vanwege betrokkenheid bij de fatale overval vorig jaar.
Geschreven door

Zijn advocaat Valerie Lantain geeft aan dat Zakaria G. altijd heeft gezegd dat hij onschuldig is en dat hij het dus nu niet eens is met de strafoplegging.
Volgens de rechter was G. niet het brein achter de overval en moet hij daarom drie jaar de cel in en niet drieënhalf, zoals justitie eiste. De rechter gelooft de verklaring van G. alleen niet. De man vertelde dat hij niet wist dat juwelier Goldies zou worden overvallen.
Twee dodenTijdens die overval schoot de juweliersvrouw in Deurne, Marina Sanders, de twee daadwerkelijke overvallers (20 en 29 jaar) in de winkel dood. Dit deed ze toen ze zag hoe haar man werd bedreigd.
De twee doodgeschoten overvallers en G. hadden intensief telefooncontact voorafgaand aan het misdrijf. Verder zijn er verklaringen van bekenden die zeggen dat G. wist dat de juwelier overvallen ging worden en dat hij betrokken was.
Opgepakt in DuitslandZakaria G. werd begin juli in Duitsland aangehouden. Het Openbaar Ministerie meende dat hij op de vlucht was geslagen. Zijn vriendin vertelde tegen de politie dat hij bang was om opgepakt te worden.
Volgens justitie was G. twee weken voor de overval in de juwelierszaak geweest om de winkel te verkennen. Hij zei dat hij een horloge wilde verkopen en een gouden ring wilde laten omsmelten.
G.: ik regelde een vluchtautoG. ontkende eerder dat hij betrokken was bij de overval. Bij de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, gaf G. toe dat hij een tweede vluchtauto regelde. Dat was voor de rechter het belangrijkste bewijs.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/goldies.

Wachten op privacy instellingen...