‘Slachtoffer is voor het leven verminkt’, chirurg Kees S. loopt niet weg voor verantwoordelijkheid

23 april 2015 om 18:40 • Aangepast 21 november 2020 om 18:48
nl
De blunderende chirurg Kees S. heeft donderdag in de rechtbank in Den Bosch zijn verantwoordelijkheid genomen voor de totaal mislukte hernia-operatie in ziekenhuis Bernhoven in 2009. Justitie eiste in de rechtszaal een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de mislukte herniaoperatie werd er grote blijvende schade toegebracht aan patiënte Jolanda Daniels uit Boekel. De 68-jarige Kees S. gaf donderdag in de rechtbank aan dat hij niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid.
'Geen straf maakt dit goed'"Het slachtoffer is voor het leven verminkt”, realiseert de reeds gepensioneerde chirurg zich. "Ook mijn leven is hierdoor voorgoed veranderd." De voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden is met een proeftijd van twee jaar.
Slachtoffer Daniels reageerde donderdag gelaten op de strafeis. "Het is in elk geval iets", vertelt ze kort aan Omroep Brabant. "Geen straf maakt goed wat er met mij is gebeurd. Ik moet alles nu vooral even laten bezinken. Als deze meneer maar voelt dat hij iets verkeerds heeft gedaan", aldus Daniels.
Patiënte schreeuwde het uitDe patiënte uit Boekel schreeuwde het uit toen zij in het ziekenhuis aan een hernia werd geopereerd. Oorzaak: de verwijdering van een zenuwstreng van acht centimeter.
De mislukte operatie kwam in opspraak omdat Kees S. van het ziekenhuis geen schouderoperaties meer zou mogen uitvoeren. Van dit verbod zei de oud-chirurg eerder niets te weten. Wel vertelde hij dat hij twee dagen na de bewuste herniaoperatie had aangegeven geen rugoperaties meer te willen doen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.