Startende ondernemers mogen gratis huren en experimenteren in Den Bosch

23 april 2015 om 18:44
nl
Startende ondernemers in Den Bosch hebben geluk. Op bedrijventerrein De Rietvelden komt een centrum speciaal voor 'start-ups'. Een aantal startende bedrijven mag zich daar een jaar lang gratis vestigen.
Geschreven door

De start-ups krijgen in dat jaar begeleiding én mogen zonder te betalen experimenteren bij HAS Hogeschool, Avans en het Koning Willem I College.
ICT, gezondheid en voedselHet bedrijvencentrum vlakbij de A59 is bedoeld voor startende ondernemers in de ICT, gezondheidszorg en voedselbranche. Het complex heet De Jamfabriek, naar de vroegere jamfabriek van De Gruyter.
“Talentvolle afstudeerders vliegen op dit moment relatief vaak uit naar andere steden”, legt wethouder Jan Hoskam uit. “Om op dit punt een inhaalslag te maken, hebben we meer faciliteiten nodig. De Jamfabriek biedt dit: alles onder één dak, een jaar kosteloze huisvesting én deskundige begeleiding in een dynamische plek waar ondernemers – na een selectieprocedure – direct kunnen starten, te midden van collega-starters van hoog niveau in een energieke omgeving.”
1 miljoenHet bedrijvencentrum is een initiatief van de gemeente Den Bosch, de Bossche Investeringsmaatschappij en stichting OndernemersLift+. Samen investeren ze zo’n miljoen euro in het project.
Startende ondernemers kunnen zich later dit jaar aanmelden. De Jamfabriek gaat als het goed is in september open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.