PSV-fans uit Best willen supporters shirtsponsor laten worden: 'Telefoon de hele dag roodgloeiend'

23 april 2015 om 21:34
nl
Een groep PSV-fans uit Best is een crowdfundingactie gestart om PSV-supporters zelf shirtsponsor te laten worden. Hun initiatief werd donderdagochtend gelanceerd op Facebook en heeft al flink wat reacties en media-aandacht opgeleverd.
Geschreven door

“De reacties zijn overweldigend. Mijn telefoon stond de hele dag roodgloeiend”, vertelt Mello van Kol, een van de initiatiefnemers. Zondag stonden ze met hun eigen platte kar nog midden in Eindhoven.
Realistisch?De vraag rijst hoe realistisch het streven van de supportersgroep is. De fans denken zo’n vier tot vijf miljoen euro nodig te hebben. “Waarom zou het niet lukken? Als je zeker 40.000 fans weet te bereiken die zo’n negentig euro willen bijleggen, ben je al een heel eind”, aldus Van Kol.
Een bedrijf, dat volgens Van Kol anoniem wil blijven, heeft donderdag al aangegeven 100.000 euro te willen bijdragen. Op de Facebookpagina ‘PSV Fan Shirt’ reageren fans dat ze meedoen met de actie. “Schrijf mij maar op voor 250 euro”, laat Jaap Schenk op de pagina weten.
Geen commerciële organisatieMocht het allemaal lukken, dan hoopt Van Kol dat op het shirt in ieder geval gerefereerd wordt aan de supporters. “In een woord of een kreet. Dat zou geweldig zijn. Barcelona had een tijd terug Unicef op hun shirt staan. Dan moet het bij PSV ook lukken om geen commerciële organisatie als sponsor te krijgen.”
Van Kol denkt ook verder dan deze crowdfundingactie. “Als het lukt, hebben we een platform waar andere clubs ook gebruik van kunnen maken.”
Nostalgische gevoelensHet nieuws over het verdwijnen van Philips op het shirt van PSV, kwam rauw op het dak van Van Kol. “Philips is PSV en andersom. Daar is alles aan te danken. Misschien pakt het wel goed uit, maar de nostalgische gevoelens spelen wel mee.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.