Finalisten Brabantse Dorpen Derby 2015 bekend - Omroep Brabant

Finalisten Brabantse Dorpen Derby 2015 bekend

23 april 2015 om 19:07
nl
De negen finalisten van de Brabantse Dorpen Derby 2015 zijn bekend. Projecten uit Den Hout, Gilze, Heeswijk-Dinther, Heeze, Nispen, Ravenstein, Sint Agatha, Sterksel en Stevensdeek dingen mee naar de hoofdprijs van 25.000 euro.
Geschreven door

92 dorpen hadden zich aangemeld voor de Brabantse Dorpen Derby 2015. De jury, onder leiding van gedeputeerde Brigite van Haaften, selecteerde daaruit de finalisten.
De negen finalisten:Den Hout – Freemde Fogel FestivalGilze – Zo104 Heeswijk-Dinther – Het VerhAal van Ctrl+Alt+Del Heeze – Kunstsmullen Nispen – Heerlijcke cultuur Ravenstein – Alles draait om de Nijverheid Sint Agatha – Het voetveer verbindt (ons weer)  Sterksel – @SterkselCity Stevensbeek – Samen Stevensbeek!
10.000 euro per projectDe negen projecten krijgen elk 10.000 euro om aan hun project te besteden. De finalisten worden begeleid door een cultuurcoach.
“De Brabantse Dorpen Derby is een mooie manier om mensen zelf te betrekken bij hun leefomgeving”, zegt juryvoorzitter Brigite van Haaften. “Als je gebruik maakt van de kracht van mensen, van hun eigen ideeën, krijg je de mooiste resultaten. Brabanders weten zelf het beste wat goed is voor hun dorp, en van die kennis maken we graag gebruik.”
Te zien bij Omroep BrabantVanaf 19 september zijn de verrichtingen van de finalisten te volgen in een wekelijks programma op Omroep Brabant TV. Vanaf dan kan er via de site van de provincie ook gestemd worden op de projecten. Uiteindelijk bepalen de publieksstemmen en de jury-uitslag samen de top drie. Op 12 december wordt in een live tv-uitzending de winnaar bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.