'Draadstaal' met Jeroen van Koningsbrugge komt terug: 'Nieuwe sketches Cursus Brabants in de maak'

23 april 2015 om 21:40
nl
Na vijf jaar komt 'Draadstaal' weer terug op televisie. Het satirische programma met Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch en Dennis van de Ven heeft de eerste draaidag er alweer opzitten. Oude typetjes en sketches komen weer terug, waaronder het succesvolle Cursus Brabants.
Geschreven door

Het programma heeft vijf jaar stilgelegen vanwege een rechtenkwestie. Producent CCCP was eigenaar van de typetjes. Toen Talpa de nieuwe producent werd, mochten de oude typetjes niet meer gebruikt worden. Het nieuwe programma 'Neonletters' was niet zo succesvol als het origineel.    
'We mogen weer'In 'De Wereld Draait Door' maakten Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven donderdagavond de terugkeer van 'Draadstaal' bekend. Beiden staan te popelen om weer met de oude typetjes aan de slag te mogen. "We mogen weer!", aldus Van Koningsbrugge. “Ik had nooit gedacht dat ik mijn favoriete Fred weer eens met Ria kon laten ruzie maken."  
Van Koningsbrugge en Van de Ven speelden de laatste jaren ook samen in de succesvolle politieserie 'Smeris'.  
'Draadstaal' is vanaf woensdag 20 mei, wekelijks te zien om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 3. Er komen zes nieuwe afleveringen.
Hieronder vijf hoogtepunten uit 'Draadstaal': [YouTube:body:https://youtu.be/duLD_kA8mnI][YouTube:body:https://youtu.be/6BCM7QLSDME][YouTube:body:https://youtu.be/Gx0l4rn2zIU][YouTube:body:https://youtu.be/4H0zKcaH5vE]  [YouTube:body:https://youtu.be/arxLf1Z1YZU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.