'Ik wilde iets moois maken van Nederland', prachtige 'timelapse' van Stef Kwinten (17) uit Bergeijk

23 april 2015 om 22:03
nl
Ieder weekend is de 17-jarige Stef Kwinten uit Bergeijk op pad met z’n camera. Hij filmt duinen, molens, weilanden, wolkenpartijen en sterrenhemels. Al die natuurbeelden heeft hij gecombineerd tot een prachtig 'timelapse'-filmpje. “Je onthoudt normaal vooral het lelijke van Nederland. Ik wilde mijn oogkleppen afdoen en op zoek naar de mooie plekken van ons land.”
Geschreven door

Stef maakt timelapse-filmpjes, waarin beelden versneld worden afgespeeld, sinds z’n vijftiende. “Ik kom uit school, klap mijn laptop open en ik begin te monteren. Ik stop pas als ik naar bed ga.”
Iets moois makenHet begon als hobby, maar inmiddels verdient de vmbo-scholier ook zijn geld met het maken van foto’s en filmpjes. Hij maakt aftermovies voor dancefestivals en heeft ook al een paar videoclips op zijn naam staan. “Al het geld dat ik met opdrachten ontvang, gaat meteen terug in het filmgebeuren.”
Dit filmpje, 'Dutch Skies' gedoopt, is ‘gewoon’ een hobbyproject. “Afgelopen jaar heb ik timelapses geschoten in Zwitserland en Spanje. Dan kom je zoveel mooie natuur tegen dat Nederland zwaar tegenvalt. Dus vond ik het een uitdaging om iets moois te maken van Nederland.”
Overal in NederlandBeelden voor 'Dutch Skies' schoot Stef in de Loonse en Drunense Duinen, in windmolendorp Kinderdijk en op tal van andere plekken in Nederland. “Het zijn plekken die ik via Google Earth heb uitgezocht en van andere fotografen heb doorgekregen.”
Bekijk het filmpje bij dit artikel, maar wil je de video in de allerhoogste kwaliteit (4K) zien? Check de timelapse dan op Vimeo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.