Michelle Sweegers (17) naar het Christinaconcours: een harpmeisje en een rockchick

23 april 2015 om 23:00
Ze was zeven jaar oud en Michelle Sweegers ging naar de muziekschool in Tilburg omdat ze viool wilde leren spelen. Maar eenmaal binnen viel ze als een blok voor de harp. Waarom? Dat weet ze niet precies meer, maar het was blijkbaar een goede keus. Zondagmiddag staat Michelle als zeventienjarige in de finale van het Prinses Christina Concours, een plekje waar je alleen maar terecht komt als je héél goed kunt spelen.
Geschreven door

Dat ze uit een muzikaal nest komt, is meteen wel duidelijk. Ze vertelt over haar broer die elektrische gitaar speelt en over haar moeder die blokfuit speelt én orgel én fagot. Ze heeft trouwens ook wat eigenschappen meegekregen die niet helemaal bij de familie passen. "Ik ben de enige die een verhaal voor de camera durft te vertellen."
Michelle wil naar de topHet past bij haar ambitie. "Ik wil naar de top", zegt ze. "Optredens voor veel publiek en niet ín het orkest, maar vóór het orkest, als solist." Michelle heeft haar plan getrokken en is druk bezig om het uit te voeren. Op dit moment speelt ze drie uur harp per dag. Dat is niet overdreven veel maar dat komt omdat ze in haar eindexamenjaar voor het VWO zit. Ze wil straks naar het conservatorium en verwacht dat ze daar wel zes uur per dag achter de harp moet. Ze lijkt er eerder naar te verlangen dan tegen op te zien.
Het Prinses Christinaconcours is al veertig jaar het concours voor jong klassiek talent. Maar Michelles blik gaat wel iets verder dan de klassieke muziek. Binnenkort wordt bij haar thuis een elektrische harp afgeleverd en dan wil ze met haar broer (die van de elektrische gitaar) jazz en rock gaan spelen.
MetallicaNiet iets wat mensen van haar verwachten, weet ze. Een harp, lang blond haar en blauwe ogen. "Dan kijken ze toch wat vreemd op als je met een elektrische harp Metallica gaat spelen." Een harpmeisje én een rockchick. Een mooie combinatie.

Wachten op privacy instellingen...