Michael van Gerwen declasseert James Wade in Premier League Darts

23 april 2015 om 23:29
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde heeft in de twaalfde ronde van de Premier League Darts James Wade gedeclasseerd. De aanvoerder van de wereldranglijst gunde de Engelsman, wiens bijnaam The Machine is, donderdagavond in Cardiff geen enkele leg (7-0). Dat is een zeldzame gebeurtenis in deze competitie met de beste spelers van de PDC.
Geschreven door

'Mighty Mike' won de eerste vijf legs met een gemiddelde van 122 punten per beurt (drie pijlen). Hij gooide vijf keer het maximum van 180. Met onder meer een finish van 154 meteen daarna, kwam de Brabander uit op een moyenne van 116,9.
Op de dubbels scoorde hij 77 procent. Van Gerwen, die later op de avond nogmaals in actie komt tegen Gary Anderson, is al zeker van een plek in de halve finale.
Nederlaag tegen AndersonVan Gerwen kwam tot besluit van het avondje Wales nogmaals in actie, tegen Gary Anderson. De Schotse wereldkampioen had na de desastreuze nederlaag in de openingspartij tegen Stephen Bunting (1-7) iets goed te maken en steeg tegen de koploper boven zichzelf uit.
Van Gerwen hield tot 5-5 gelijke tred maar kon zijn tweede nederlaag in de PLD 2015, ondanks drie pijlen voor een gelijkspel, niet voorkomen: 5-7.
Vorige week verloor Van Gerwen van Raymond van Barneveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.