Video

Plofkraak pinautomaat Cypresstraat in Breda: 'Vier daders gingen ervandoor op scooters'

24 april 2015 om 07:41 • Aangepast 21 november 2020 om 18:48
nl
Bij winkelcentrum Tuinzigt in de Cypresstraat in Breda is vrijdagochtend een pinautomaat van de ING opgeblazen. De daders hebben vermoedelijk niets buitgemaakt. Buurtbewoners hoorden om tien voor halfvijf een harde knal. "Het klonk alsof een vrachtwagen door de gevel reed", vertelt een omwonende.
Profielfoto van
Geschreven door

De recherche is een onderzoek begonnen. Voor de pinautomaat lagen gasflessen die waarschijnlijk gebruikt zijn om de pinautomaat op te blazen. Volgens de politie hadden de daders de flessen met tape aan elkaar vastgemaakt.
'Alsof een vrachtwagen binnenreed'Een buurtbewoner zat achter zijn computer te werken, toen hij ineens een hele harde knal hoorde.
“Toen ik uit mijn raam keek, zag ik vier jongens op twee scooters wegrijden richting de Tuinzigtlaan. Het leek niet of ze iets hadden buitgemaakt. Het was in ieder geval niet te zien dat ze bijvoorbeeld een grote sporttas bij zich hadden.”
Glazen deur boekwinkel vernieldBij de naastgelegen Read Shop is de glazen deur ingeslagen. "Ze zouden met een grote moker op het glas hebben staan slaan", vertelt de buurtbewoner "Ook hadden ze een paar fietsen op de weg gelegd, zodat de auto’s er niet door konden en ze rustig konden vluchten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.