Petitie en Facebookpagina om IJssportcentrum Eindhoven open te houden

24 april 2015 om 13:20
nl
De dreigende sluiting van het IJssportcentrum in Eindhoven roept veel emoties op. Liefhebbers van de schaatssport zijn op internet een petitie begonnen waarmee ze pleiten voor het openhouden van de ijsbaan.
Geschreven door

Mensen zijn op internet ook een Facebookpagina begonnen voor het behoud van het IJssportcentrum. Die pagina werd in korte tijd al duizenden keren geliket. De gemeente Eindhoven wil midden volgend jaar het IJssportcentrum sluiten omdat er steeds minder bezoekers komen en de kosten te hoog worden.
Een van de slachtoffers van dat besluit is IJshockeyvereniging De Kemphanen. Die club zegt dat zij zichzelf per direct kan opheffen als de baan over een jaar dicht gaat. Het is namelijk onmogelijk voor zo'n korte tijd een sponsor te krijgen.
Einde van De KemphanenNiet alleen De Kemphanen is furieus, ook schaatsclubs en particulieren die regelmatig een baantje trekken in Eindhoven, zijn teleurgesteld.
De bedenkers van de petitie zeggen dat het besluit om de hal te sluiten vooral een kwestie van geld is. "Aan de historie van de baan, de betekenis van ijs voor jong én oud, het belang voor de regio wordt volledig voorbijgegaan", staat in de petitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.