Wie wordt topscorer van Nederland? PSV'er Luuk de Jong bindt strijd aan met clubgenoot Depay

24 april 2015 om 13:39
nl
Hoewel PSV de titel binnen heeft, ziet spits Luuk de Jong ziet nog wel uitdagingen. Wie wordt er bijvoorbeeld topscorer van Nederland? Memphis Depay staat op 20 doelpunten, Luuk de Jong heeft er 19. "Leuk dat er een strijd is tussen ons."
Geschreven door

De titel is binnen, maar het seizoen is nog niet afgelopen. Dus moet PSV, na een week vol huldigingen en feesten, zaterdag weer gewoon aan de bak, uit tegen Excelsior, want PSV zou bijvoorbeeld het seizoen met 88 punten en zestien thuisoverwinningen kunnen afsluiten.
"We willen vooral winnen en dan zien we wel wie de doelpunten maakt", zegt De Jong over zijn strijd met Depay. "Als ik in balbezit ben en Depay én Maher staan vrij? Dan krijgt de speler in meest kansrijke positie de bal", aldus een lachende spits.
Waardig afsluitenLuuk de Jong wil het seizoen met PSV waardig afsluiten. "We hebben mooie dagen gehad en de titel fantastisch gevierd. Maar we hebben afgesproken dat we de competitie goed willen afsluiten. We zijn we weer serieus gaan trainen om de wedstrijd tegen Excelsior goed in te gaan."
De naam van Luuk de Jong wordt ook genoemd in het transfer-circuit. Zenit Sint-Petersburg zou veel euro's over hebben om hem én Georginio Wijnaldum over te nemen van PSV. De Jong: "Ik heb daar zelf nog niks over gehoord en geruchten zullen er altijd zijn. Maar ik ben naar PSV gekomen om kampioen te worden en lekker te voetballen. Voor de rest zie ik het wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.