LPF is huisjesmelkers en ‘onleefbare woonstraten’ in Eindhoven spuugzat: ‘Dit noemen wij frauderen’

24 april 2015 om 15:15
nl
Lijst Pim Fortuyn is de huisjesmelkers en de overlast gevende panden waarin kamers worden verhuurd meer dan zat. De Eindhovense partij voert actie tegen de ‘onleefbare woonstraten’ in de stad en heeft raadsvragen gesteld. “Dit is een zorgwekkende constatering”, stelt een bezorgde Rudy Reker van de LPF.
Geschreven door

De aandacht van de lokale partij gaat in het bijzonder uit naar de Morsestraat. Niet alleen Reker, maar ook diverse bewoners geven aan dat er al lange tijd problemen spelen in de straat. Zij beweren dat de eigenaar van een huurwoning een huisjesmelker is die zijn huurders uitbuit.
Ondanks de vele klachten wordt er volgens Reker niets gedaan aan de problemen. “Uit klachten die ons als fractie al geruime tijd bereiken, blijkt nu vijf jaar na de aanbevelingen dat er weinig tot niets is veranderd”, beklaagt de fractievoorzitter zich.[YouTube:body:https://youtu.be/vFvD_4fpNHA]
'Dit noemen wij frauderen'De brandweer moest begin deze week nog vier huizen in de Morsestraat ontruimen, nadat een kamerbewoner brand had gesticht. Twee agenten raakten onwel omdat ze rook hadden ingeademd. De brandstichter zit momenteel vast.
Volgens de LPF heeft de huisjesmelker hier zeker een aandeel in. “U heeft kunnen constateren waar het toe leidt als de eigenaar van het pand zes mensen in te kleine kamers laat wonen tegen veel te hoge huren.”
Kamers bewust groter voorgesteldDe problemen doen zich volgens Reker niet alleen voor in de Morsestraat. Ook in de Runstraat zijn al enige tijd problemen en zijn buurtbewoners er op tegen dat er weer een huis in hun straat wordt verbouwd tot een pand met zes kamers.
Hij constateert dat kamers op de tekening bewust een grotere maatvoering hebben gekregen om op die manier zoveel mogelijk huurpenningen binnen te halen. “Dat noemen wij frauderen”, aldus Reker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.