Crimineel Koos R. vrijgesproken van poging tot doodslag op agenten, broer Martin wel veroordeeld

24 april 2015 om 15:38
nl
Drugscrimineel Martin R. uit Lith moet vijftien maanden de cel in vanwege een poging tot doodslag op twee agenten. Ook mag hij twee jaar niet autorijden. Zijn 60-jarige broer Koos R. krijgt een celstraf van een maand voor het spuiten van pepperspray in het gezicht van één van de agenten. Hij is vrijgesproken van poging tot doodslag. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. De officier van justitie eiste 2,5 jaar celstraf tegen beide broers.
Geschreven door

De situatie liep vorig jaar uit de hand na een wilde achtervolging door Lith en Maren-Kessel. Het tweetal verliet samen het woonwagenkamp in Lith waarna ze direct werden gevolgd door een auto. Ze wisten niet dat het ging om een onherkenbare auto van de politie. Ze lieten weten bang te zijn voor een liquidatie en het niet te vertrouwen.
Botsing op nippertje voorkomenDe agenten besloten de achtervolging in te zetten en gaven hem een stopteken, maar Martin R. probeerde weg te komen. Hij probeerde te voorkomen dat de agenten zijn broer konden aanhouden. Hij ging op de weg voor de agenten rijden.
Hij stuurde zijn auto recht op de politieauto af, terwijl die 80 kilometer per uur reed. Dat gebeurde op een weg met veel bomen. De agenten konden een botsing slechts voorkomen door zelf uit te wijken. Later hielden ze de mannen aan.
Forse lagere strafKoos R. kreeg een gevangenisstraf van zes weken. Hij zou in een andere auto de agenten hebben afgesneden, maar de rechtbank vond daarbij niet dat er sprake was van een poging doodslag. Hij kreeg wel straf, omdat hij gevaar op de weg veroorzaakte en omdat hij een agent mishandelde.
Koos R. vormde in de jaren negentig met Johan V. (de Hakkelaar) de leiding van een drugsbende die grote partijen hasj naar Europa en Amerika smokkelde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.