Slachtoffer bomaanslag Veghel getraumatiseerd door ontploffing: ‘Een wonder dat Edwin hier nog is’

24 april 2015 om 16:02
nl
Het is ‘een wonder’ dat Edwin K. de bomaanslag op zijn auto eind vorig jaar in Veghel heeft overleefd. Dat zegt zijn advocaat Mark Nillesen vrijdag in de rechtbank in Den Bosch. De raadsman pleitte voor vrijlating van zijn cliënt tot de volgende zitting, maar de rechter gaat daar niet in mee.
Geschreven door

De ontploffing van de rijdende auto waarin Edwin K. in Veghel reed, werd veroorzaakt door een bom. K. belandde in het ziekenhuis en werd niet veel later gearresteerd voor betrokkenheid bij productie en handel in harddrugs zoals heroïne, cocaïne en amfetamine.
Littekens van brandwondenEen half jaar na de aanslag is Edwin K. nog behoorlijk getraumatiseerd. De verwondingen die hij opliep, zijn nog altijd goed zichtbaar. Op de armen van de verdachte zijn grote littekens van de brandwonden duidelijk te zien.
De drugsverdachte heeft tijdens politieverhoren gezegd dat hij niet weet wie er achter de ontploffing in Veghel zit. Zijn voormalige advocaat Marnix van der Werf uitte vorig jaar grote zorgen over de gezondheidstoestand van zijn cliënt in de gevangenis. Daarom werd K. overgeplaatst naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/591574531564777472][Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/591574294079090690][YouTube:body:https://youtu.be/LockbyomHYM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.