'Veiligheid voor alles’: Bredase politici eensgezind over extra onderzoek NAC-stadion

24 april 2015 om 16:04
nl
Waar voortschrijdend inzicht al niet toe kan leiden. Een paar weken geleden verschilden de partijen in de Bredase politiek nog stevig van mening over de aanpak van de scheurvorming in het NAC-stadion. Vrijdag zijn de meningen eensgezind over het extra onderzoek in het stadion: ‘Veiligheid voor alles’.
Geschreven door

VVD en D66 vonden eerder al dat de gemeente Breda risico’s nam door niets te doen aan de scheurvorming in het stadion. Raadslid Frank Toeset vindt het jammer dat er niet eerder naar het onderzoeksbureau ABT is geluisterd. "Ik vind het heel vervelend dat NAC Breda en de supporters in het ongewisse blijven over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. Dat had voorkomen kunnen worden", vertelde Toeset vrijdag tegen Omroep Brabant.
VVD en D66 vroegen onlangs adviesbureau ABT om de conclusies van eerdere onderzoeken nog eens onder de loep te nemen. Het bureau adviseerde toen nader onderzoek. Afgelopen weken is duidelijk geworden dat mogelijk al die tijd verkeerd is gekeken naar de betonconstructie in het stadion.
Flink rekenenPvdA-fractievoorzitter Henk van der Velden: “Afgelopen dagen is er door deskundigen van de drie onderzoeksbureaus en van de gemeente Breda flink gerekend. Donderdag werd duidelijk dat nader onderzoek nodig was. Prima dat de gemeente gelijk heeft ingegrepen.”
Dat vindt ook SP-voorman Bas Maes. Enkele weken geleden liet hij zich nog sceptisch uit over een onderzoek naar de scheuren. “Op basis van de stukken van gerenommeerde bureaus die er toen lagen, was er geen reden voor extra onderzoek. Dat er scheuren in het stadion zaten, was al langer bekend. Daar moest op de lange termijn iets aan worden gedaan. Uit de laatste cijfers blijkt dat nader onderzoek wel de hoogste prioriteit heeft. We vinden het goed dat de gemeente geen risico neemt en gelijk actie onderneemt. De veiligheid staat voorop.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.