Verbijstering bij voetbalclub Oirschot-Vooruit: medewerker jat 2500 euro uit clubkas: 'Heel erg'

24 april 2015 om 17:12 • Aangepast 21 november 2020 om 18:47
nl
Het vertrouwen in de medewerkers bij voetbalclub Oirschot-Vooruit heeft een flinke deuk opgelopen. Een zoon van een medewerkster van de kantine haalde in het paasweekend ruim 2500 euro uit de clubkas. De vereniging heeft aangifte gedaan van diefstal en heeft de jongen een terreinverbod opgelegd. “Het is heel erg dat dit is gebeurd”, vertelt clubvoorzitter Cees Swaanen vrijdag aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

De jongen die verantwoordelijk is voor de diefstal is de zoon van de kantinebeheerster. Hij gaf toe dat hij het geld heeft gestolen. “Wij zijn hier uiteraard helemaal niet blij mee. We hebben maatregelen genomen zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen”, legt Swaanen uit.
De jongen verklaarde dat hij het geld aan ‘andere doeleinden’ heeft uitgegeven. Oirschot Vooruit houdt er rekening mee dat het geld niet meer terugkomt. “De politie heeft onze aangifte opgenomen en is bezig met een onderzoek. Maar van een kale kip kun je niet plukken. De centen zijn weg.”

'Moeder ook ontslagen'Swaanen benadrukt dat de jongen geen lid is van de voetbalclub. Samen met het bestuur heeft hij besloten de moeder van de jongen uit haar functie te zetten. Als beheerster wordt zij medeverantwoordelijk gehouden voor de diefstal. Zij blijft wel gewoon welkom op het sportpark.
Het is nog niet duidelijk of de jongen schuldig is aan meerdere strafbare feiten. Dat onderzoekt de politie nog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.