Video

Degradatiekraker tussen NAC Breda en Heracles gaat door, stadion veilig

24 april 2015 om 19:20
nl
De degradatiekraker tussen NAC Breda en Heracles Almelo kan zaterdag gewoon doorgaan. Nu de hoofdtribune van het Bredase stadion is gestut, is de veiligheid voor de toeschouwers gegarandeerd. Een laatste test wees vrijdag uit dat het veilig genoeg is om toeschouwers toe te laten op de bewuste tribunevakken.
Geschreven door

Volgens burgemeester Paul Depla kan de veiligheid van het stadion worden gegarandeerd. Het gevaar zat aanvankelijk vooral in de eerste rijen van de hoofdtribune. De tribune wordt daarom op enkele plekken gestut en zijn er geen extra maatregelen nodig.
Verder zat er volgens Depla nog een zwakke plek op de vierde rij van de tribune. Op die rij zou mogelijk te veel kracht op het beton kunnen komen. Om dat te testen zijn er vrijdag op de tribune zakken met kunstmest gelegd. "Per stoel een gewicht van 200 kilogram", vertelde Depla. Ook die test doorstond de tribune.
Depla: "De veiligheid was, is en blijft onze aandacht houden. Op termijn zijn er wel maatregelen nodig, maar dat was al bekend."
Zaterdag liveblog NAC-HeraclesHet belangrijke degradatieduel tussen NAC Breda en Heracles Almelo is zaterdagavond via een liveblog te volgen op de website van Omroep Brabant. De wedstrijd begint om kwart voor acht, de liveblog start een halfuur eerder.
DegradatiekrakerDe degradatiekraker tussen NAC Breda en Heracles Almelo stond op losse schroeven. De gemeente Breda was er niet langer van overtuigd dat het Bredase stadion zonder risico's gebruikt kon worden. De scheuren onder de hoofdtribune waren erger dan eerder werd gedacht.
Om de druk op de tribune te testen werden er vrijdagochtend vanaf tien uur zijn 1500 zakken kunstmest en zand van 25 kilo op de hoofdtribune gelegd. Jongeren met een taakstraf hielpen bij dat karwei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.