Meisje gewond bij grote brand in eeuwenoude woonboerderij in centrum Berghem

24 april 2015 om 21:29 • Aangepast 21 november 2020 om 18:47
nl
Er heeft vrijdag urenlang brand gewoed in een eeuwenoude woonboerderij aan de Pastoor van Teteringstraat in Berghem. Het was een grote, uitslaande brand die naast de kerk uitbrak. Daarbij raakte een meisje lichtgewond. De jonge bewoonster werd met brandwonden aan de handen behandeld in de ambulance. Ze had ook rook ingeademd. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.
Profielfoto van
Geschreven door

De gemeente Oss adviseerde net als de brandweer om ramen en deuren gesloten te houden. “Voor uw eigen veiligheid niet naar de brand gaan”, liet ze weten op haar Twitterpagina. Er zijn geen gevaarlijke stoffen bij de brand vrijgekomen. Twee kinderen waren op het moment van de brand alleen thuis. Ze ontdekten de brand maar weten niet wat er precies is gebeurd. Ze zijn er met wat lichte verwondingen en grote schrik vanaf gekomen.
De brand woedde in een 18e-eeuwse woonboerderij, een rijksmonument, met een rieten dak. Het pand staat op de hoek van de Pastoor Van Teteringstraat en de St. Willibrordusstraat. De brand was voor de brandweer moeilijk te blussen. Er werd een schuimblusser ingezet om het vuur te doven. De bakstenen boerderij bestaat uit een woongedeelte en een bedrijfsgedeelte.
'Kind weer veilig bij grootouders'Er was verzorging ter plekke voor veertig brandweerlieden. Meerdere personen werden nagekeken in een ambulance, maar zij zijn niet naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer meldde aanvankelijk dat er een meisje naar het ziekenhuis werd gebracht, maar dat bleek even later niet te kloppen. "Het kind is weer veilig bij zijn opa en oma", aldus een woordvoerder van de brandweer.
De naastgelegen Albert Heijn ging vanwege de brand dicht. Door een tekort aan water werd er drie kilometer verder in een kanaal bij Oss water gepompt. Daarom is een aantal wegen in de gemeente afgesloten, waaronder de Weg van de Toekomst (N329) richting Megen.

Wachten op privacy instellingen...

RookpluimenOmdat de brand in het centrum van Berghem woedde, schaalde de brandweer snel op naar 'grote brand'. Korpsen uit Oss, Berghem en Uden waren aanwezig om hulp te verlenen. Er waren weinig vlammen te zien, wel waren de rookpluimen tot in de verre omgeving te zien.
De politie had de omgeving ontruimd. De Pastoor van Teteringstraat was in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.