NAC Breda verliest degradatiekraker van Heracles Almelo met 1-3: 'Uithuilen en elkaar oplappen'

26 april 2015 om 01:12 • Aangepast 21 november 2020 om 18:47
nl
NAC Breda heeft zaterdagavond de degradatiekraker van Heracles Almelo met 1-3 verloren. De ploeg uit Breda kwam met 0-2 achter, knokte zich terug maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Heracles. De nacompetitie komt hierdoor heel dichtbij voor de Bredase ploeg.
Profielfoto van
Geschreven door

NAC begon goed aan het duel tegen Heracles. Na één minuut kon Seuntjens een voorzet van Ligeon niet binnen werken. Het schot van Sarpong dat daarop volgde miste precisie.
Blunder Ten RouwelaarNa 17 minuten scoorde Bryan Linssen voor Heracles. De vleugelaanvaller haalde hard uit en Ten Rouwelaar liet de bal door zijn handen glippen. Acht minuten later keek de ploeg van Robert Maaskant tegen een 0-2 achterstand aan. Heracles-verdediger Ramon Zomer kopte een vrije trap achter Ten Rouwelaar.
"Het begon wel met de fout van Jelle", zegt aanvoerder Dirk Marcellis. "Maar hij heeft ons de laatste weken wel wat punten bezorgd. Het is dus niet helemaal fair om daar over te beginnen. Wij hebben minstens twee grote kansen gehad die er eigenlijk in moeten, maar dat gebeurt niet."
Tussendoor kreeg Joeri de Kamps zijn twaalfde gele kaart van het seizoen na een stevige overtreding. Daarmee kwam de middenvelder op gelijke hoogte met Guy Ramos, die als speler van RKC Waalwijk in het seizoen 2011-2012 in totaal twaalf gele kaarten pakte.

Wachten op privacy instellingen...

'Alles of niets'NAC rechtte de rug en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Via Naah was NAC dichtbij, maar Castro bracht redding. Daarna schoot Sarpong naast. Maaskant haalde na een halfuur De Kamps naar de kant voor Guyon Fernandez. Het publiek scandeerde vervolgens ‘alles of niets’ en NAC leek daar precies hetzelfde over te denken.
Heracles kwam steeds meer in de verdrukking en een doelpunt van NAC hing in de lucht. Mats Seuntjens kopte op knappe wijze een voorzet van De Zeeuw tegen de touwen. Vrijwel direct na de aansluitingstreffer kreeg Fernandez een kans op de gelijkmaker.
NAC onder hoogspanningIn de tweede helft was van het strijdbare NAC weinig meer te zien. Het leek of de ploeg last had van de spanning die op de wedstrijd stond. Heracles ging daar beter mee om en werd vaker gevaarlijk.
De doodsteek werd gegeven door Heracles-invaller Navratil. Linssen zette Van der Weg makkelijk opzij en legde de bal panklaar voor Navratil. NAC kwam die klap niet meer te boven. Het was Heracles die de score nog verder had kunnen uitbreiden. Verder dan een schot uit de draai van Zschüsschen kwam NAC niet meer.
"In de tweede helft wilden we juist meer druk op hen zetten zodat ze er niet meer uitkwamen", zegt Dirk Marcellis, die gedurende het tweede bedrijf werd gewisseld. "Maar je zag juist dat zij makkelijk de duels en de tweede bal wonnen."
MentaalIn de tweede helft leek het er ook sterk op dat NAC mentaal door Heracles werd afgetroefd. Bij de Bredase ploeg willen ze daar echterr niet aan. "Ik denk niet dat het een mentaal iets is", meent verdediger Marcellis. "We wilden wel, maar het kwam er gewoon niet uit", zegt collega Henrico Drost hierover. "We missen teveel kansen en maakten teveel persoonlijke fouten."
NacompetitieDankzij de nederlaag tegen directe concurrent Heracles lijkt het er sterk op dat NAC zich kan opmaken voor de nacompetitie. Door de nederlaag van Excelsior tegen PSV kan NAC die theoretisch nog ontlopen, maar het wordt wel heel moeilijk. Aanvoerder Dirk Marcellis kent de realiteit, alhoewel hij nog niet wist dat Excelsior had verloren: "Nu is het balen, uithuilen, elkaar oplappen en zorgen we in de nacompetitie weer top zijn."
"Ik denk dat wij ons voor nacompetitie moeten gaan opmaken", zegt trainer Robert Maaskant. "Maar iedere hoop die er nog is, houden we ons aan vast. We kunnen nog steeds zes punten halen Dat hebben we in ons, we kunnen winnen van AZ en van FC Groningen. Maar vandaag is wel even een domper."
SupportersactieTijdens de wedstrijd staken de NAC-fans de ernstig zieke supporters Tonneke en Danny een hart onder de riem met een mooie supportersactie. In de 76e minuut werd massaal 'You'll never walk alone' gezongen.
Stadion veiligHet was vanaf donderdagavond onduidelijk of het duel wel door kon gaan. De hoofdtribune van het stadion zou te onveilig zijn. Vrijdag werd de tribune gestut. Daarmee is de veiligheid van de toeschouwers gegarandeerd.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd. Lees hieronder alles nog eens rustig terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.