Rellende Feyenoord-fan (25) uit Sprang-Capelle krijgt stadionverbod en terreinverbod rond De Kuip

24 april 2015 om 20:56
nl
De politie heeft deze week 44 verdachten van de supportersrellen in Rome gehoord. Alle 44 Feyenoord-supporters moeten de komende drie maanden uit de buurt van De Kuip blijven, onder wie een 25-jarige man uit Sprang-Capelle. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag laten weten.
Geschreven door

De KNVB legt hem en de andere relschoppers een landelijk stadionverbod op. Zeven van de 44 supporters zijn inmiddels voorgeleid. Eén van hen blijft voorlopig vastzitten.
Zware vuurwerkbomHet gaat om een jonge man die wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij zou een zware vuurwerkbom naar een Italiaanse agent hebben gegooid.
Het is niet duidelijk of het om de man uit Sprang-Capelle gaat. Hij meldde zich eind maart op het politiebureau. De processen rond de rellen zijn waarschijnlijk in oktober. Het is nog niet bekend wie uiteindelijk voor de rechter moet komen en wie niet.
VoetbalwedstrijdDe relschoppers veroorzaakten op 18 en 19 februari veel schade in de Italiaanse hoofdstad rond de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord. Onder meer de oude Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen moest het ontgelden. De rellen leidden tot hevige verontwaardiging in binnen- en buitenland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.