'En nu gaan we voor de eredivisie!', FC Eindhoven geeft topseizoen glans met periodetitel

25 april 2015 om 09:00 • Aangepast 21 november 2020 om 18:47
nl
FC Eindhoven heeft de vierde en laatste periodetitel in de Jupiler League veroverd. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong verzekerde zich van deze prijs door FC Oss vrijdag met 2-1 te verslaan. Maxime Gunst maakte een kwartier voor tijd uit een strafschop het winnende doelpunt in het Jan Louwers-stadion.
Profielfoto van
Geschreven door

De intenties van FC Eindhoven werden in de beginfase meteen duidelijk. De ploeg van succescoach Jean-Paul de Jong liet aanval op aanval zien, maar speelde wat te gehaast. De enige goede kans was voor Fries Deschilder die net tekort kwam om een voorzet van Roald van Hout binnen te werken.
Raar effectDe eerste grote kans van de wedstrijd was voor FC Oss. Een voorzet van rechts bereikte na een overstapje de vrijstaande Fatih Kamaci. Die had de hoek voor het uitkiezen, maar doelman Tom Muyters voorkwam op fraaie wijze de 0-1.
De openingstreffer viel in de 21e minuut. Oss-verdediger Jordi Balk wilde de bal wegrammen uit de defensie, maar hij knalde tegen Diego Karg op. De bal kreeg daardoor een raar effect en caramboleerde over keeper Luuk Koopmans het Osse doel in.
Oss weet te verrassenRoald van Hout en Joey Sleegers hadden Eindhoven tien minuten later op 2-0 kunnen brengen. Het fraaie schot uit de draai van Van Hout ging echter net over en Sleegers was net te laat bij een dieptepass van Deschilder.
Vervolgens verraste FC Oss met de gelijkmaker. Een voorzet van Danny van den Meiracker werd slecht verdedigd en Justin Mathieu wist wel raad met die bal: 1-1.

Wachten op privacy instellingen...

Gunst zorgt voor beslissingIn de tweede helft liet FC Eindhoven weinig zien. Het combinatievoetbal veranderde in een soort kick-and-rush. Daarmee werd FC Oss in de kaart gespeeld. De spanning leek vat te hebben op de spelers van de thuisploeg.
Maxime Gunst bevrijdde Eindhoven tien minuten voor tijd. Zijn penalty - vanwege hands van Dennis Janssen - vormde de start van een flink Eindhovens feestje. Ondanks de druk op zijn schouders bleef de Belgische linksback opvallend koel. "Ik heb nog nooit een strafschop gemist", lachte de matchwinner na afloop. "Op zo'n moment mag je ook niet twijfelen, dat is dodelijk."
FC Oss-verdediger Janssen baalde stevig na afloop. "Door twee knullige momenten, een eigen goal en een bal die ongelukkig op mijn arm valt, verliezen we terwijl we eigenlijk de betere ploeg waren."
Aanvoerder Jens van Son had wel een idee waar het mindere spel van zijn team vrijdagavond aan te wijten was. "Misschien toch de spanning. We kwamen niet in ons spel. Dat was lastig, maar vandaag was het resultaat het belangrijkste."
'Nu het grote werk'FC Eindhoven was- vanwege de tweede plaats op de ranglijst - allang zeker van het spelen van play-offs voor een plekje in de eredivisie. Vrijdagavond is er even tijd voor feest, maar daarna moet de scherpte terug zijn voor het toetje van het voetbalseizoen. "Dit is een prijsje, maar nu gaan we voor het grote werk", knikt Gunst. "We mogen nu uitspreken dat we echt voor de eredivisie gaan."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.