Jupiler League: Jong PSV en Helmond Sport winnen, RKC gaat af

24 april 2015 om 23:48
Alle Brabantse clubs kwamen vrijdagavond in actie in de Jupiler League. FC Eindhoven pakte de periodetitel, FC Den Bosch verloor van kampioen NEC, RKC ging af op bezoek bij Telstar en Jong PSV en Helmond Sport zegevierden.

FC Eindhoven - FC Oss: 2-1De vierde periode gaat naar FC Eindhoven. De ploeg van de vertrekkende trainer Jean-Paul de Jong klopt FC Oss in eigen huis. Justin Mathieu maakte de gelijkmaker namens de bezoekers, nadat FC Eindhoven door een eigen treffer van Oss-speler Justin Balk wat gelukkig op voorsprong was gekomen. Twaalf minuten voor het laatste fluitsignaal bezorgde Maxime Gunst de Eindhovenaren de belangrijke drie punten vanaf de strafschopstip.
Fortuna Sittard - Jong PSV: 1-3Mede dankzij de dit seizoen geregeld door blessures gevelde Steven Bergwijn heeft Jong PSV gewonnen bij Fortuna Sittard (3-1). Het pas zeventienjarige talent - dat sinds de winterstop meetraint met het eerste elftal - gaf de assist voor de openingstreffer en scoorde de laatste goal. Bij vlagen liet Bergwijn in Sittard zien waarom hij als een potentiële opvolger van Memphis Depay wordt gezien.  Bergwijn gooide het duel op slot. Daarvoor scoorden Elvio van Overbeek en Clint Leemans (Jong PSV) en Roel Janssen (Fortuna Sittard).
FC Den Bosch - NEC: 1-3FC Den Bosch heeft vrijdagavond niet kunnen winnen van kampioen NEC. In Brainwash Stadion De Vliert waren de bezoekers uit Nijmegen te sterk met 1-3. Doelpuntenmakers Christian Santos, Sjoerd Ars en Navarone Foor zorgden voor de drie punten. Het duel was op last van de burgemeester vervroegd uit angst voor ongeregeldheden.
Jong Ajax - Helmond Sport: 0-2Helmond nam de volle buit mee uit Amsterdam. De aanvallers Stanley Elbers en Ouma Diouck hadden de eindstand voor rust al bepaald.
Telstar - RKC Waalwijk: 5-0Een pijnlijk pak slaag voor RKC Waalwijk. Bij rust stond het al 3-0 door treffers van Valies (tweemaal) en Seuntjens. In de slotfase werd de vernedering van RKC Waalwijk compleet toen Olfers en Talsma ook nog het doel vonden.
Stand Jupiler League na 36 wedstrijden:1. NEC2. FC Eindhoven3. Roda JC8. FC Oss14. Jong PSV16. FC Den Bosch17. Helmond Sport20. RKC Waalwijk