Bierfietsongeluk: Ruud Bijsterveld (24) begraven in Nuenen

25 april 2015 om 14:57
nl
Ruud Bijsterveld uit Nuenen is zaterdagmorgen begraven. Om halfelf werd er een kerkdienst gehouden voor de 24-jarige man in de H. Clemenskerk in Nuenen. Daarna was de begrafenis. Maandagavond kwam Bijsterveld om het leven bij een aanrijding met een bierfiets en een trein bij een spoorwegovergang in Eindhoven.
Geschreven door

Bijsterveld was spits en zondag nog kampioen geworden met zijn team, EMK uit Nuenen. Hij vierde de overwinning maandag samen met zijn teamgenoten op de bierfiets in Eindhoven. Die triomftocht liep echter anders dan verwacht.
'Kon niet op tijd wegkomen'De 24-jarige Ruud Bijsterveld kwam maandagavond om het leven toen hij met de bierfiets op de Tongelresestraat in botsing kwam met een trein op despoorwegovergang. De politie weet nog niet hoe dit precies gebeurde. Dit wordt nog onderzocht.
De kruisbanden van het 24-jarige slachtoffer waren een week eerder gescheurd. Hij liep op krukken. Mogelijk kon hij daardoor niet snel genoeg van de bierfiets komen. Een omstander omschreef de dodelijke botsing als 'pure ellende'.
'Doelpuntenmachine' Ruud BijsterveldRuud Bijsterveld speelde bij het eerste elftal van voetbalclub EMK uit Nuenen. "Hij was een teamspeler en een echte goalgetter, zowel in de zaal als op het veld. Hij had nog een hele toekomst voor zich. Al zestien jaar was 'Bakkertje' een graag geziene speler bij EMK", schreef de voetbalclub op de website.
Nabestaanden en naasten kwamen dinsdagavond bijeen op de plek waar Ruud Bijsterveld maandagavond om het leven kwam. Op sociale media verschenen veel condoleances. Vrijdagavond kon er afscheid van Ruud worden genomen in zijn ouderlijk huis.  
Alle berichten over het dodelijke ongeval met de bierfiets kun je teruglezen op: omroepbrabant.nl/bierfietsdrama.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.