Protest tegen Eindhovense pedoseksueel Sytze van der Velde in Amersfoort na confronterende foto

25 april 2015 om 01:03
nl
In Amersfoort hebben vrijdagavond zo'n 150 mensen gedemonstreerd tegen de Eindhovense pedoseksueel Sytze van der Velde. Sinds mei vorig jaar woont hij in de Puntenburg, een seniorencomplex, en daar zijn wijkbewoners niet blij mee. Na het plaatsen van een foto van peuters uit de buurt op zijn blog kwamen ze in opstand. Ze hielden daarom een wake.
Geschreven door

Deelnemers hadden fakkels en kaarsen meegenomen en demonstreerden op een vreedzame manier. De demonstratie begon om tien uur in de Puntenburgerlaan en duurde zo'n twee uur.
Foto van peuters op verdieping SytzeDinsdag plaatse de Eindhovense pedoseksueel Sytze van der Velde een foto op zijn blog over een leidster van een kinderdagverblijf die met een aantal peuters bij hem op de verdieping naar een glazenwasser kan kijken. Dit vond de omgeving te ver gaan waarna er een demonstratie volgde.
Begin deze maand bepaalde de rechter dat de gemeente Amersfoort Sytze van der Velde 4000 euro schadevergoeding betalen omdat de gemeente zijn verblijfplaats vorig jaar onthulde. De bekendmaking van het adres van Van der Velde leidde tot onrust in de wijk in Amersfoort. Buurtbewoners waren vooral kwaad omdat hij boven een kinderdagverblijf woont.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.