Flinke impuls voor onderzoek naar kankerbestrijding: vijf miljoen euro voor topinstituut Eindhoven

25 april 2015 om 09:49
nl
Het Eindhovense topinstituut Center for Translational Molecular Medicine krijgt vijf miljoen euro om de komende twee jaar onderzoek te doen naar de bestrijding van onder meer kanker. Dat werd deze week bekendgemaakt.
Geschreven door

Het op de High Tech Campus gevestigde instituut, dat ook bekendstaat als CTMM, doet onderzoek naar medische innovaties die ziekten als borstkanker, trombose en prostaatkanker kunnen bestrijden. In totaal krijgt CTMM geld om zeven veelbelovende onderzoeksprojecten te financieren.
Het ministerie van Economische Zaken kent 2,5 miljoen euro toe voor verlenging van de projecten. Bedrijven en academische instellen dragen nog eens 2,5 miljoen euro bij. Dit betekent dat het totale onderzoeksbudget dus 5 miljoen euro beslaat.
'Erg goed nieuws voor patiënten'Volgens directeur Peter Luijten van het CTMM snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds kan onderzoek volgens hem nu worden omgezet in medische toepassingen, wat erg goed nieuws is voor patiënten. Anderzijds ziet hij dit als 'een belangrijke economische impuls' voor de regio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.