Sport zaterdag: Henk van der Pol wint tweede onderdeel NK, gelijkspel PSV/FC Eindhoven tegen Ajax

25 april 2015 om 11:09 • Aangepast 21 november 2020 om 18:46
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant, met aandacht voor de voetbalsters van PSV/FC Eindhoven, wielrenner Moreno Hofland, springruiter Henk van de Pol en de biljarters Barry van Beers en Jean van Erp.
Profielfoto van
Geschreven door

Geen winnaar bij PSV/FC Eindhoven-AjaxDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven hebben de topper tegen Ajax vrijdagavond 2-2 gelijkgespeeld. Daniëlle van de Donk en Nadja Pfeiffer zetten een achterstand - door een doelpunt van Chantal de Ridder - om in een 2-1 voorsprong, maar die hield niet lang stand. Marloes Pieëte maakte gelijk. PSV/FC Eindhoven blijft door dit gelijkspel staan op de vijfde plaats in de BeNe League, Ajax staat derde.

Van Beers door op EK driebandenBarry van Beers heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het EK driebanden in het Duitse Brandenburg. De biljarter uit Bladel was vrijdag in de poulefase, te sterk voor de Luxemburger Brice Briere en de Hongaar Tamas Szolnoki. Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther werd uitgeschakeld. Hij won van de Oostenrijker Andreas Kronlacher, maar hij ging onderuit tegen de Spanjaard Javier Palazon.
Van de Pol wint tweede onderdeel NKHenk van de Pol heeft het tweede onderdeel van het NK springen in Mierlo op zijn naam geschreven. De ruiter uit Knegsel bleef foutloos in een tijd van een minuut en 7,16 seconden. Leon Thijssen werd tweede, Gerben Morsink veroverde brons. In het algemeen klassement gaat Frank Schuttert aan de leiding. Harrie Smolders uit Lage Mierde staat derde op 1,44 punt. Smolders won donderdag het eerste onderdeel van het NK.
Hofland rijdt Luik-Bastenaken-LuikMoreno Hofland verschijnt zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De wielrenner uit Roosendaal vervangt zijn zieke ploeggenoot Nick van der Lijke in de equipe van LottoNL-Jumbo. Hofland heeft vanwege ziekte en blessures dit seizoen nog weinig wedstrijden gereden. Wilco Kelderman en de Duitse renner Paul Martens zijn de kopmannen van de Nederlandse ploeg in 'La Doyenne'. De rest van het team bestaat uit Jos van Emden, Laurens ten Dam, Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink en Mike Teunissen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.