Outdoor activiteiten moeten Drunense zwembad Het Run draaiende houden

25 april 2015 om 13:31
nl
Feest in Drunen. Zwembad Het Run opent zaterdag opnieuw zijn deuren, nadat het in september vorig jaar per direct moest sluiten. De nieuwe uitbater, stichting N-Joy, gaat proberen het zwembad rendabel te maken door onder meer outdoor activiteiten te organiseren.
Geschreven door

Zo is er al een lasergame terrein geopend en zijn er plannen om GPS-routes te organiseren in de nabij gelegen Loonse en Drunense Duinen. Het is volgens mede-uitbater Stanley van Damme belangrijk om het zwembad opnieuw te openen en er zo te zijn voor de mensen in de omgeving. Daarom wil N-Joy ook de verenigingen uit de omgeving weer meer betrekken bij het zwembad en ze gelegenheid geven gebruik te maken van de faciliteiten.
Vorig jaar per direct geslotenDe gemeente Heusden wilde eind 2012 van het zwembad af omdat het 300.000 euro verlies draaide. Toen het de vorige exploitanten niet lukte om dit verlies terug te dringen, werd het zwembad per direct gesloten. Sindsdien werd er geen gebruik meer gemaakt van het terrein en dat was te merken volgens Van Damme. "Je kunt je voorstellen dat het gras behoorlijk lang stond", vertelt hij. Maar dat was niet het enige. De nieuwe uitbater kon een hele lijst opnoemen van dingen die moesten gebeuren voordat het zwembad weer open kon.
Tijdens de open dag zaterdag krijgen de bezoekers de gelegenheid gratis kennis te maken met de nieuwe activiteiten. "Uiteindelijk moeten we ook een gun-factor krijgen", vertelt Van Damme. De nieuwe uitbaters krijgen namelijk één seizoen om zich te bewijzen. Na de zomer zal de eerste evaluatie plaatsvinden en in januari 2016 kijkt de gemeente Heusden of stichting N-Joy het zwembad voor langere tijd kan pachten.
Race tegen de klok Het was behoorlijk aanpoten om alles op tijd klaar te krijgen vertelt mede-uitbater Mike van Koolwijk. "We hoorden van de vorige eigenaar dat er normaal vier maanden voor staat en wij moesten het in drie weken voor elkaar krijgen", vertelt hij. Toch hebben de heren zin in hun nieuwe avontuur. "Kijk om je heen", zegt Van Damme al om zich heen wijzend. "Het is hier toch prachtig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!