Meester Patissier Robèrt van Beckhoven uit Oisterwijk bakt megataart van 30 meter

25 april 2015 om 18:36 • Aangepast 21 november 2020 om 18:46
nl
Meester Patissier Robèrt van Beckhoven uit Oisterwijk heeft zaterdagmiddag een megataart gebakken. De taart werd aangesneden door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Profielfoto van
Geschreven door

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren zaterdag aanwezig bij het evenement Lang Leve de Club. Daar deelden ze taart uit aan vrijwilligers.
Vijfduizend stukjes taartBij het maken van de dertig meter lange taart kon bakker Orsouw uit Zwolle wel wat hulp gebruiken en dus werd Robèrt van Beckhoven ingeschakeld. De taart is een symbool van waardering voor de vrijwilligers bij verenigingen en sportclubs. Het koningspaar gaf vanmiddag zo’n 5000 vrijwilligers een stukje taart.
Volgens de Meester Patissier was de taart erg goed gelukt. "Normaal mag ik er natuurlijk niet van eten, maar ik had onderhand honger dus ik dacht 'Ik proef gewoon een stukje'. Hij was erg lekker!"
Honderd kilo roomboterIn de enorme taart zit onder andere honderd liter eieren, veertig liter slagroom, honderd kilo roomboter, twee kilo citroenrasp en zestig kilo marsepein.

Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.