'Ik maak je dood', man uit Tegelen bedreigt conducteur met mes - Omroep Brabant

'Ik maak je dood', man uit Tegelen bedreigt conducteur met mes

25 april 2015 om 16:35
nl
Een 60-jarige conducteur is zaterdagochtend bedreigd met een mes. Dit gebeurde door een man uit Tegelen die geen treinkaartje bij zich had. De man werd in Tilburg aangehouden.
Geschreven door

De Limburger zat in de trein van Venlo richting Den Haag toen hij werd gecontroleerd. In eerste instantie kocht de man een kaartje bij de conducteur, maar korte tijd later werd hij ineens boos. Hij wilde geld terug en probeerde de conducteur te slaan.
Daarna pakte hij het mes en riep: "Ik maak je dood." De man kalmeerde toen de treindeuren werden gesloten.
PolitierechterDe Limburger werd op het station van Tilburg aangehouden. Hij heeft een verklaring afgelegd en moet eind juli voor de politierechter komen. Zijn stanleymes is in beslag genomen.
CelstrafEen week geleden werd een Turkse dakloze veroordeeld tot zes maanden cel. Ook hij had een conducteur met een mes bedreigd. Dit gebeurde tijdens tweede paasdag in de trein tussen Tilburg en Oisterwijk.. Twee van die zes maanden cel zijn voorwaardelijk opgelegd. Verder moest hij 750 euro betalen aan de conducteur.
Eerder was er ook al geweld op station Helmond 't Hout en werd een conducteur in Roosendaal bedreigd.
Maat volVoor veel medewerkers van de spoorwegen is de maat vol na al het geweld. De vakbond wil dat het wapenarsenaal van NS-beveiligers wordt uitgebreid met een wapenstok en pepperspray.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.