Video

Oudste vliegtuig van Nederland strijkt neer op Breda International Airport

25 april 2015 om 19:53
nl
Het oudste vliegtuig van Nederland is zaterdag neergestreken op Breda International Airport, voorheen vliegveld Seppe, in Bosschenhoofd. Het historische zweefvliegtuig is in de jaren '30 gebouwd en is het oudste nog vliegende toestel in Nederland.
Geschreven door

Vliegend Museum Seppe vierde dit weekend het 25-jarig bestaan. Tientallen vliegtuigjes van het type Piper zouden zaterdag koers zetten richting het vliegveld in Bosschenhoofd. Maar het weer gooide roet in het eten en dus haakten veel vliegers op het laatste moment af.
Capriolen De fanatieke Piper-piloten niet. Die vlogen dwars door de bewolking heen om bij de Piperclub-dag te kunnen zijn. "Het is met een knuppel vliegen, wat mij betreft is het een echt vliegtuig. Je kunt er ook leuke capriolen mee uithalen", meent een Piper-piloot.
Jan Voeten richtte het museum 25 jaar geleden op en zweert ook bij Piper-vliegtuigjes. "Het is weer net even anders dan een modern vliegtuig. Zodra je de lucht in gaat, vergeet je al je zorgen. Het is heerlijk."
Ronkende motorenOok vrouwelijke vliegtuigspotters kwamen naar het museum om de Pipers te zien landen, want een mannending is het zeker niet. "Er zijn een hoop vrouwen die het leuk vinden hoor. En het motorgeluid hè, dat is geweldig. Echt zoiets fantastisch."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.