Video

Problemen waterleiding Haagweg Breda opgelost, iedereen heeft weer water

26 april 2015 om 22:19 • Aangepast 21 november 2020 om 18:46
nl
De problemen met de waterleiding aan de Haagweg in Breda zijn opgelost. De werkzaamheden zijn afgerond en iedereen heeft weer water. Zaterdagnacht sprong een waterleiding, daardoor ontstond een sinkhole. Ongeveer vijftig huishoudens zaten zonder water tot zondagavond achtuur.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is mogelijk dat er nog wat bruinig water uit de waterleiding komt. Brabant Water adviseert om de leidingen een tijdje door te laten lopen en geen witte was te draaien.
'Enorm gapend gat'Enkele bewoners van de Haagweg in Breda moesten zaterdagnacht hun woning verlaten vanwege een gesprongen hoofdleiding. Daardoor ontstond een 'enorm, gapend gat in de grond' en kwam een groot deel van de weg onder water te staan.
Bewoners van zeker twee huizen moesten rond vijf uur hun huis uit voorzorg verlaten. Daarnaast moesten zij hun auto's verplaatsen. Een aantal wagens stond er nog, omdat de eigenaren op vakantie zijn.
"Ik werd om vijf uur wakker gebeld en dacht: het zal wel een dronken student zijn die verhaal wil halen", grapt een bewoner. Maar dat bleek niet zo te zijn. "Er stond een agent voor de deur die vroeg of ik zo snel mogelijk mijn auto weg wilde weghalen."
TappuntDe weg werd deels afgesloten voor werkzaamheden. Brabant Water wees een centraal punt aan waar de bewoners water konden tappen.

Wachten op privacy instellingen...

Het lek werd ontdekt door een bewoner. De man werd wakker gemaakt door zijn dochter. Zij vertelde hem dat ze na het stappen water wilde gebruiken om haar tanden te poetsen, maar dat was er niet.
"Tien minuten erna is het lek ontstaan", zo vertelde de bewoner tegen Omroep Brabant. Volgens hem was het lek op het hoogtepunt heftig. Het water kwam tot de enkels en er was een 'rivier' ontstaan van zo'n driehonderd meter. "Dat was wel serieus, ja."
Oorzaak onbekendBrabant Water weet nog niet waardoor het lek ontstond. "Soms komt het voor dat grondzetting de oorzaak is of dat er iets mis is met de druk in het leidingnet. Naar aanleiding van deze storing gaan we kijken of er vaker problemen waren met deze leiding", aldus woordvoerster Roos de Gouw.
De Gouw zegt dat er 'veel water is weggestroomd' in de Haagweg. Voor zover zij kan vertellen, hebben de huizen aan de Haagweg geen waterschade opgelopen. Alle huizen zijn inmiddels veilig verklaard.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.