Mariniers aangekomen in Mali voor aflossing commando's uit Roosendaal - Omroep Brabant

Mariniers aangekomen in Mali voor aflossing commando's uit Roosendaal

26 april 2015 om 15:04
nl
Een grote groep mariniers zal zondagmiddag op het Nederlandse kamp Castor in Mali de commando's uit Roosendaal aflossen. De mariniers vertrokken vrijdag vanaf Vliegbasis Eindhoven naar het Afrikaanse land. Zij doen mee aan de VN-vredesmissie Minusma.
Geschreven door

De Nederlanders zitten in het noordoosten van het land, in de buurt van Gao. Zij proberen sinds het begin van de missie de veiligheid en stabiliteit in het land te herstellen. Veel van de militairen komen uit Brabant.
Nederland levert al sinds begin 2014 een bijdrage aan de missie in Mali. Ongeveer 450 militairen doen mee. Ook zet het Nederlandse leger drie Apache-gevechtshelikopters en drie Chinook-transporthelikopters van het 301 Squadron in Gilze-Rijen in.
Special Operations ForcesDe mariniers die de commando's zondag aflossen, zijn net als de commando's special operations forces. Dat zijn elitetroepen die onder alle omstandigheden snel kunnen worden ingezet. Ze opereren in het geheim of openlijk en werken mee aan missies in gebieden die niet onder controle zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.