Video

Motorcrosser Jeffrey Herlings heerst in Grand Prix van Valkenswaard

26 april 2015 om 18:46 • Aangepast 21 november 2020 om 18:46
nl
Jeffrey Herlings heeft zondag met overmacht de Grand Prix van Valkenswaard gewonnen. Het was zijn zesde eindoverwinning op rij. 'Super! Hopelijk volgend jaar weer.'
Profielfoto van
Geschreven door

In de eerste manche stond er geen maat op de motorcrosser uit Elsendorp. De tweevoudig wereldkampioen ging vanaf de start aan kop en gaf die niet meer af.
"Een goede start is het halve werk", glunderde Herlings na afloop van de eerste omloop. "Ik heb het supergoed gedaan en hopelijk kan ik het in de tweede manche nog een keer."
ValpartijDat liep anders, want Herlings had een matige start en kwam in de eerste ronde van de tweede manche ten val. Het repareren van de schade duurde echter slechts zeven ronden en daarna was alles weer bij het oude. Herlings gaf plankgas en won op zijn sloffen en voor de zesde keer op rij in zijn eigen achtertuin.  
"Door een klein foutje was ik slecht weg, maar ik heb me teruggeknokt en dus weer 50 WK-punten verdiend en hier voor de zesde keer gewonnen. Super! Hopelijk volgend jaar weer", zei de winnaar na afloop.
BogersOok Brian Bogers zette een topprestatie neer. De Eindhovenaar finishte voor het eerst in zijn carrière als zesde en deed dat bovendien in beide manches. Dat leverde hem de vierde plaats op in de eindrangschikking. "Geweldig", aldus de gelukkige Bogers.
[Tweet:https://twitter.com/job_dusoleil/status/592347886840631296]  [Tweet:https://twitter.com/MaartenNuyts/status/592288036047691776]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.