Video

Paaldansende Janne (7) tweede op NK in Den Bosch: 'Mijn moeder deed het ook'

26 april 2015 om 18:26
nl
De 7-jarige Janne Jacobs uit Hoogeloon is tweede geworden op het NK paaldansen voor kinderen tussen de zeven en veertien jaar. Het is de eerste keer dat de kinderen in deze leeftijdsgroep mee mochten doen aan het Nederlands Kampioenschap paaldansen, dit jaar in Den Bosch.
Geschreven door

Honderden bezoekers in de Maaspoort in Den Bosch zagen de kinderen heen en weer zwaaien tussen de twee danspalen op het podium. Op een sportieve wijze, want met seks of erotiek mag dit volgens de organisatie niets te maken hebben.
'Verwensingen naar mijn hoofd'De jonge Janne danst al twee jaar aan de paal. ''Mijn moeder deed het ook heel lang. En mij leek het ook heel leuk. Daarom ben ik het ook gaan doen.''
De sport wordt vaak in verband gebracht met erotiek. Onzin, vindt de moeder. ''Ik krijg allerlei verwensingen naar mijn hoofd. Dat ik bijvoorbeeld geen kinderen had mogen krijgen. Maar het heeft echt niets met erotiek te maken. Het is eigenlijk net als turnen, maar dan aan een paal.''
Kort broekje en topjeIn totaal dansten acht meisjes mee in de categorie tussen zeven en veertien jaar. Ze dansen in een kort broekje en een topje zodat ze met hun lichaam nog grip hebben op de paal. De buik is vaak wel bedekt.
Volgens de organisatie is de sport sterk aan het groeien onder jonge kinderen. Vier van de acht meisjes in deze categorie op het NK in Den Bosch kwamen uit Brabant. Alleen Janne viel in de prijzen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.