Video

Ruiter Leopold van Asten wint NK springen in Mierlo, Maikel van der Vleuten tweede

26 april 2015 om 19:09
nl
Springruiter Leopold van Asten uit Duizel heeft zich in Mierlo verzekerd van de nationale titel. Met zijn paard VDL Groep Zidane bleef Van Asten titelverdediger Maikel van der Vleuten uit Geldrop voor. Jeroen Dubbeldam eindigde als derde.
Geschreven door

Volgens traditie moest Van Asten zijn overwinning bekopen met een duik in de waterbak. Kletsnat werd hij ervan. "Maar het was prettig, ik deed het met plezier", zei de ruiter.
"Fantastisch dat ik na twaalf jaar weer Nederlands kampioen ben. Niet alleen voor mij, ook voor alle mensen om me heen. Ik ben blij dat ik het vandaag, in aanwezigheid van hen, heb kunnen afmaken.
Constant"Mijn paard Zidane springt de laatste maanden constant. Nu is het om dit ook te laten zien in Top League-wedstrijden. Aantonen dat we dat niveau stabiel aankunnen. En dan hoop ik mee te dingen naar een plek in het team voor het komende EK."
'Fijn gevoel'Maikel van der Vleuten was 'super tevreden' met zijn zilveren medaille. "Sommige paarden hebben al jarenlang ervaring op dit niveau, terwijl mijn paard pas het tweede kampioenschap liep. In vergelijking met vorig jaar hebben we een hele stap voorwaarts gemaakt."
"Dit paard heeft talent, wil er alles voor doen om de balken te laten liggen. Voor een ruiter is dat een fijn gevoel. En dan is het mooi dat dit deze prestatie oplevert."
Paard van Schuttert schuttertNa de eerste twee dagen ging Frank Schuttert aan de leiding van het NK, maar al in de eerste manche op de slotdag zag hij alle hoop op de titel vervliegen toen zijn paard Winchester weigerde bij één van de eerste sprongen op het parcours. Schuttert kwam daarbij ten val.
Leopold van Asten nam na deze eerste manche de leiding over. Hij bleef foutloos én binnen de tijd.
In de tweede manche maakten verschillende combinaties in de top van het klassement fouten. Daardoor kon Van der Vleuten opschuiven naar een plek op het podium. Van Asten bleef in de tweede beurt foutloos en kon daarmee de aanval van Van der Vleuten afslaan.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.