Eindhoven klaar voor Koningsnacht; Breda nog druk met voorbereidingen voor 538 Koningsdag

26 april 2015 om 20:55 • Aangepast 21 november 2020 om 18:45
nl
Stratumseind kleurt oranje en ook de rest van de binnenstad van Eindhoven stroomt vol met oranje-versierde bezoekers. De stad probeert zich deze dagen te profileren als dé stad waar je Koningsnacht en Koningsdag moet vieren. Terwijl Eindhoven klaar is voor een groot feest, maakt Breda zich op voor 538 Koningsdag.
Profielfoto van
Geschreven door

De voorspellingen voor Koningsnacht zijn slecht: het gaat regenen en het wordt koud. En dat zou de bezoekersaantallen in Eindhoven wel eens kunnen beïnvloeden. Normaal komen tijdens Koningsnacht- en dag zo'n 220.000 bezoekers naar de stad. De meesten komen voor de gratis feestjes in de binnenstad.
538 KoningsdagIn Breda zijn ze nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor 538 Koningsdag. Radio 538 strijkt dan voor de tweede keer op rij neer op het Chasséveld. Daar komen 29 artiesten uit binnen- en buitenland om een oranje getint feestje te vieren. 40.000 bezoekers komen op het evenement af.
Het grote podium bestaat uit 50.000 kilo staal. De bezoekers kunnen na alle drankjes hun behoefte doen in een van de 550 toiletten. 20 aggregaten zorgen dat de muziek blijft draaien, ook als de stroom uitvalt en het terrein op het Chasséveld is omgeven door 2,5 kilometer aan hekken.
Genoeg bier 538 Koningsdag vergt veel van de organisatie. DJ Menno de Boer heeft er zin in. "We hebben 8 bars en dat is niet onbelangrijk in Brabant geloof ik. Er zijn nog 500 mensen aan het werk om dit allemaal mogelijk te maken."
Gerard Joling, Bredaas eigen Hardwell, Armin van Buuren: de artiesten zijn niet aan te slepen. Vier helikopters brengen dj's van en naar de stad, want de meeste artiesten hebben op Koningsdag meerdere optredens in hun agenda staan.
Droog en een klein zonnetjeWat betreft het weer mag de organisatie niet klagen: het schijnt droog te worden en ook de zon komt af en toe tevoorschijn. Maar met een temperatuur van 14 graden wordt het best koud en is een warme jas geen overbodige luxe.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.