Aardbeving Nepal: nog altijd onzekerheid voor Hans van Gastel uit Oosterhout

27 april 2015 om 02:15 • Aangepast 21 november 2020 om 18:45
nl
De impact van de verwoestende aardbeving in Nepal wordt steeds meer zichtbaar. De onzekerheid wordt steeds groter. Zo ook voor Hans van Gastel uit Oosterhout. Hij heeft zijn zus Margot nog altijd niet gesproken. Het blijft daardoor onduidelijk hoe het met haar, haar partner en twee kinderen gaat.
Profielfoto van
Geschreven door

Het land werd zaterdag getroffen door een van de zwaarste aardbevingen in meer dan tachtig jaar, met ruim tweeduizend dodelijke slachtoffers en enorme schade als gevolg.
Van Gastel vertelde zaterdag tegen Omroep Brabant dat hij contact had gehad met de eigenaar van de reisorganisatie in Nepal waar zijn zus mee reist. "Hij gaf aan dat de mensen die aan het tracken zijn in de bergen in orde zijn."
'Niet erg betrouwbaar'Toch heeft Hans nog geen zekerheid, want hij heeft zijn zus zondag nog altijd niet gesproken. "We hebben nog geen contact met haar gehad. Berichtgeving is nog niet erg betrouwbaar. We wachten af", zo laat Van Gastel weten.

Medewerkers basisscholen Roosendaal veiligOok medewerkers van de basisscholen Mytylschool en Kroevendonk in Roosendaal zaten in Nepal tijdens de aardbeving. Ze zijn daar in het kader van een project genaamd 'Blue Bird'. Ze ondersteunen onder meer een school. Vanuit de bergen maakten ze tijdens een wandeling de flinke aardbeving mee. Ze zijn veilig, zo valt te lezen op hun blog.
"Na even wachten op een open grasveld konden we weer terug naar Kathmandu. Daar even wat gegeten. Nu wachten op een veldje in de buurt van het hotel op meer informatie. Indien mogelijk houden we jullie op de hoogte." Studentes uit Oss en Heeswijk-Dinther zijn ook ongedeerd na aardbeving Nepal, weet het Brabants Dagblad.
Ook de Eindhovense familie Neutkens wist aan de ramp te ontsnappen.
Hulp vertrokken vanuit EindhovenZondagavond is Nederlands expertteam vertrokken vanaf Eindhoven Airport. Het team zoekt mee naar slachtoffers en ze hebben hulpgoederen bij zich. Het vliegtuig wordt maandagochtend rond vier uur in Nepal verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.