Video

Eigenaar Palazzo Theater Grave mishandeld vlak voor verwoestende brand, buurt geschokt

27 april 2015 om 18:41 • Aangepast 21 november 2020 om 18:45
nl
Eigenaar Jan-Paul Beukering van het Palazzo Theater in Grave is zondagnacht vlak voor de verwoestende brand in elkaar geslagen door twee of drie indringers. Die zouden hem een klap in de nek hebben gegeven, waardoor hij bewusteloos raakte.
Profielfoto van
Geschreven door

Toen Beukering bij kennis kwam, zat hij vastgebonden en zou hij met een brandbare stof zijn overgoten.
De indringers dreigden brand te stichten als hij de code van een kluis niet zou geven. Beukering zou dit vervolgens hebben gedaan, waarna de dieven er vandoor gingen. Dat verhaal doet de ronde in Grave. Beukering wil niet reageren.
LEES OOK: Grote brand verwoest Palazzo Theater tijdens Koningsnacht: 'Groot verlies voor Grave'
Geknetter blijkt grote brandBeukering wist zichzelf te bevrijden en liep naar buiten. Daar hoorde hij geknetter en ontdekte hij dat zijn theater in brand stond. Beukering was lichtgewond. De eigenaar waarschuwde de brandweer, zo vertelde de politie eerder tegen Omroep Brabant.
Het resultaat is een grote uitslaande brand in het Palazzo Theater in Grave. De vlammen sloegen uit het dak, de Maasstraat veranderde in een grote mistige steeg.
LEES OOK: Verwoestende brand Palazzo ontwricht verenigingsleven Grave: 'Dit was ónze plek'
Overval op PalazzoVorige week kwam het Palazzo Theater nog in het nieuws nadat eigenaar Jan-Paul Beukering overvallers uit zijn theater wist te jagen met een luchtbuks. Hij zei toen tegen Omroep Brabant dat de mannen geen bivakmutsen droegen en dat hij ze heeft herkend.
Beukering zou twee mannen zondagnacht hebben herkend. Eén van hen droeg een mitella, omdat hij gewond was aan zijn arm.
LEES OOK: Noodverordening na verwoestende brand Palazzo Theater Grave
Niet bevestigdZowel de politie als de burgemeester kan het verhaal van de bronnen van Omroep Brabant, over de klap in de nek en de benzine, niet bevestigen. De politie weet dan ook nog niet of er sprake is geweest van een overval tijdens Koningsnacht.
"Het is onduidelijk of de indringers iets wilden of dat ze alleen maar klappen hebben gegeven", zei een woordvoerder. De politie houdt er wel rekening mee dat de brand te maken heeft met de overval van vorige week. "Maar het is te vroeg om nu conclusies te trekken."
Dramatische KoningsnachtIn Grave waren veel mensen op de been vanwege Koningsnacht. In de nabijgelegen kroegen ging het feest door maar ook heel veel mensen stonden ademloos naar de brand te kijken. Veel mensen lieten tranen de vrije loop bij het zien van de brand.
Omwonenden vertelden Omroep Brabant dat Palazzo belangrijk was voor de gemeenschap in Grave. "Er was van alles te doen altijd hier. Dat is er niet meer", zo zegt iemand.
LEES OOK: Koningsdag in Grave in afgeslankte vorm door brand Palazzo Theater, 'Normale programma niet gepast'
De festiviteiten in Grave gingen door de brand in afgeslankte vorm door. Volgens omstanders serveerde Beukering  tijdens de lintjesuitreiking wel het buffet.
Groot verliesDeze Koningsnacht is voor Grave een drama. Burgemeester Roolvink van Grave heeft gesproken met de eigenaar van het theater en met zijn moeder. “Ze zijn erg teneergeslagen. Het gaat redelijk met de eigenaar maar zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten", vertelde hij.
Roolvink noemde het drama een ‘groot verlies voor Grave’. "Naast een theater is het ook een soort gemeenschapshuis waar veel mensen samen kwamen." Veel verenigingen zoeken momenteel naar een nieuwe plek.
Familiebedrijf Palazzo Het Palazzo Theater is al drie generaties in handen van de familie Beukering. In 2014 is het theater nog volledig vernieuwd. Eigenaar Jan-Paul woont boven de cafetaria naast het theater. Vanuit het theater is er toegang tot zijn woonhuis. Het lijkt erop dat daar de brand is begonnen, aangezien er in eerste instantie verwarring was of de brand wel in het theater woedde.
Alles over de theaterbrand in Grave, lees je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/theaterbrandgrave

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.