Koningsdag in Grave in afgeslankte vorm door brand Palazzo Theater, 'Normale programma niet gepast' - Omroep Brabant

Koningsdag in Grave in afgeslankte vorm door brand Palazzo Theater, 'Normale programma niet gepast'

27 april 2015 om 11:31
nl
Koningsdag in Grave zal in afgeslankte vorm plaatsvinden door de verwoestende brand bij het Palazzo Theater. Er zal geen kanonschot klinken en ook zal er geen Wilhelmus door de straten galmen. Dat meldde burgemeester Lex Roolvink maandag aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Roolvink, die zondag nog een voorstelling bijwoonde in het Palazzo, zei het 'niet gepast' te vinden om door de brand met het reguliere Koningsdagprogramma door te gaan. Dit betekent ook dat gedecoreerden geen lintje ontvangen in een feestelijk stadhuis.
Lees ook: Grote brand verwoest Palazzo Theater in Grave
Kinderactiviteiten gaan wel doorOok de kinderactiviteiten gaan niet door. De organisatoren van de kindermarkt hebben vanwege de brand besloten het evenement af te gelasten. De kinderfietstocht gaat wel door, maar dan met een aangepaste route.
Roolvink noemde de verwoesting van het theater eerder een 'groot verlies' voor het vestingstadje. "Dit is een groot verlies voor de familie Beukering in eerste instantie. En natuurlijk voor de gemeenschap in Grave in zijn totaliteit."
Op zoek naar andere plekVeel verenigingen waren voor hun activiteiten helemaal of deels afhankelijk van het theater, zoals de carnavalsvereniging, het zogeheten filmcafé, de harmonie en het koor De Maessanghers. "Dit was ónze plek, een prachtige ruimte", zo zegt de voorzitter van het koor.
Lees ook: Indringers slaan eigenaar Palazzo in Grave in elkaar en zetten zijn theater in brand
Alles over de theaterbrand in Grave, lees je op onze themapagina: Omroepbrabant.nl/theaterbrandgrave

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.