Video

Droom in vervulling voor Jo (72) uit Someren: 'Ik mag eindelijk drummen bij de harmonie'

27 april 2015 om 20:05
nl
Al in haar kinderjaren keek Jo Gehem (72) uit Someren met jaloezie naar haar broers. Zij drumden erop los en mochten marcheren bij de plaatselijke harmonie. Maar Jo niet, want Jo was een meisje. In de jaren die volgden bleef Jo die sterke wens houden om ooit eens uit te komen als drumster. Tijdens Koningsdag kwam die wens eindelijk uit.
Geschreven door

Dankzij stichting Intensity uit Someren mocht Jo zich na jaren dan toch ook in een uniform hijsen. Maar ze begeeft zich maandag niet helemaal op glad ijs. "Ik heb al twee keer gerepeteerd en kennelijk vonden ze het wel prima", lacht Jo.
VooropHarmonie Somerens Lust heeft blijkbaar vertrouwen in Jo: ze mag voorop tijdens de mars. "Ik dacht: mooi, midden in het korps. Maar niet dus."
En dan is het showtime! Jo slaat met de drumsticks of haar leven ervan af hangt. Ze geniet zichtbaar. "Het is heel leuk. Het ging best wel goed", reageert ze na afloop. Ook Annemieke van de Einde van de fanfare is tevreden. "Ze is heel fanatiek. Ze mag zich zo aanmelden als lid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.