Bevrijdend nieuws voor Hans van Gastel uit Oosterhout: zusje Margot veilig na aardbeving in Nepal

27 april 2015 om 21:29 • Aangepast 21 november 2020 om 18:44
nl
Hans van Gastel uit Oosterhout slaakt een zucht van verlichting. Zijn zus Margot heeft maandag laten weten dat ze de dodelijke en verwoestende aardbeving in Nepal heeft overleefd en veilig is. Hans verkeerde dagenlang in onzekerheid omdat hij niets van zijn zus had vernomen.
Profielfoto van
Geschreven door

In een kort telefonisch gesprek heeft Margot laten weten dat zij, haar partner en twee kinderen veilig zijn. “Ze weten nog niet hoe ze verder moeten, maar dat komt vast goed”, laat Hans weten aan Omroep Brabant. “Haar batterij was leeg, dus ze moest het kort houden.”
Nepal werd zaterdag getroffen door een van de zwaarste aardbevingen in meer dan tachtig jaar, met duizenden dodelijke slachtoffers en enorme schade als gevolg.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: 'Doorlopen Hans!', Eindhovens gezin rende voor zijn leven bij verwoestende aardbeving in Nepal
Terug naar NederlandOok medewerkers van de basisscholen Mytylschool en Kroevendonk in Roosendaal zaten in Nepal tijdens de aardbeving. Ze zijn daar in het kader van een project genaamd 'Blue Bird'. Ze ondersteunen onder meer een school.
Vanuit de bergen maakten ze tijdens een wandeling de flinke aardbeving mee. Ze zijn veilig en vliegen in de loop van dinsdag terug naar Nederland. Ook de Eindhovense familie Neutkens wist aan de ramp te ontsnappen.
Op vliegveld Eindhoven landt dinsdag een militair vliegtuig met veertig Nederlanders die afkomstig zijn uit Nepal. Het gaat om een vlucht met 'kwetsbare mensen', zoals ouderen en ouders met kleine kinderen die in Nepal waren ten tijde van de zware aardbeving van zaterdagochtend.
LEES OOK: 'Kwetsbare' Nederlanders verlaten Nepal met militair vliegtuig: dinsdag aankomst in Eindhoven
Nog geen contactOp het moment van de aardbeving waren er zo'n vijfhonderd Nederlanders in het Aziatische land. Met honderd van hen is nog geen contact geweest. "Maar dat hoeft niet te betekenen dat er iets ernstigs aan de hand is. Er is nauwelijks communicatie mogelijk'', aldus Koenders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.