Video

Oosterhouters starten actie voor Nepal, na verwoestende aardbeving

28 april 2015 om 10:30
nl
Henk, Lia en dochter Marleen Ligtenberg uit Oosterhout zijn een hulpactie begonnen voor Nepal, het land dat is getroffen door een aardbeving. De actie heet We Care For Nepal: via onder meer social media probeert Lia zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Geschreven door

Dat meldt BN DeStem.
"Hartverscheurend en verdrietig." Vanuit Oosterhout ziet Lia geëmotioneerd toe hoe de aardbeving in Nepal paniek en chaos in het land zaait. "De ontreddering is enorm. Zelf zit je in een spagaat: ik zou er naar toe willen, anderzijds weet je niet wat je nu in Nepal moet doen."
'Verschrikkelijk'Lia is drie keer in het Aziatische bergland geweest en is sindsdien erg begaan met Nepal. "Het moet er echt verschrikkelijk zijn. Nepal is één van de armste landen ter wereld. Als je er nooit bent geweest, weet je niet wat dat is."
VeerkrachtLigtenberg is er 'honderd procent zeker' van dat het geld dat ze inzamelt goed gebruikt wordt in Nepal. "Dat kan onder meer besteed worden aan het zorgen voor schoon drinkwater. Ik ben ervan overtuigd dat de Nepali er bovenop komen. Ze hebben een grote veerkracht. Het zijn enorme vechters, dappere mensen. Ik weet dat ze hier uit komen, maar ze moeten wél hulp krijgen."
Wie het initiatief van Ligtenberg wil steunen, kan contact opnemen per e-mail: [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.