Kamerlid Madeleine van Toorenburg teleurgesteld in Brabantse coalitieonderhandelingen

28 april 2015 om 11:44
nl
Madeleine van Toorenburg noemt het 'teleurstellend' dat het erop lijkt dat achter de rug van het CDA om coalitiebesprekingen zijn gevoerd tussen Brabantse partijen. Het Tweede-Kamerlid voor het CDA in Rosmalen meent dat dit 'niet de manier' is.
Geschreven door

Omroep Brabant meldde maandag dat het CDA buiten de boot valt in de onderhandelingen over een nieuw provinciaal bestuur. De VVD gaat nu zonder het CDA proberen een coalitie te vormen met SP, D66 en PvdA. Het zou voor het eerst zijn dat de partij geen deel uitmaakt van het bestuur.
Het CDA beweert dat er 'dubbelspel' is gespeeld en de partij voelt zich bedonderd. D66, SP en PvdA zouden elkaar buiten de onderhandelingen om hebben opgezocht. Ze benaderden de VVD om een 'liberaal-sociaal' college te vormen - zonder het CDA.
'Niet de manier'Van Toorenburg: "Zo voer je eigenlijk geen onderhandelingen. Dat is niet de manier waarop je elkaar recht in de ogen kijkt en zegt wat belangrijke zaken zijn die we voor Brabant willen regelen." Daarnaast hadden het CDA en de VVD volgens haar veel gezamenlijke belangen. Het is vreemd hoe de VVD die opzij zette, aldus Van Toorenburg.
Toch vindt het Kamerlid het niet erg dat het CDA niet per se in het bestuur zit. "Uiteindelijk moet je vanuit elke positie het beste doen voor je regio en voor je land. Je moet niet aan de knoppen zitten om er maar aan te willen zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.