Kunstwerk bij kazemat Mill vernield, tentoonstelling gaat door - Omroep Brabant

Kunstwerk bij kazemat Mill vernield, tentoonstelling gaat door

28 april 2015 om 12:23
nl
Vandalen hebben afgelopen weekend een kunstwerk vernield op een kazemat bij Mill. Het werk maakt deel uit van een expositie op de bunkers bij het Peelkanaal, die op Bevrijdingsdag begint voor het grote publiek.
Geschreven door

De initiatiefnemers vonden het kunstwerk afgelopen zondag vernield bij het water. Kunstenaar Bert Verweijen denkt dat er jongeren achter zitten. "Het zou fijn zijn als ze er nu vanaf blijven."
De creatie maakt deel uit van het project Kunst op de Kazemat. Hierbij stellen de makers hun werken tentoon op vijftig tot zestig kazematten bij het Peelkanaal. Dat kanaal werd in 1939 door werklozen gegraven als verdediging tegen een mogelijke Duitse invasie.
Dinsdag openingKunst op de Kazemat valt tot eind augustus te bewonderen. Zestien kunstenaars uit het Land van Cuijk doen hieraan mee. Zij worden ondersteund door zes instanties, waaronder waterschap Aa en Maas en de gemeentes Mill en Sint Hubert.
Burgemeester Walraven opent de expositie op Bevrijdingsdag om twaalf uur. Dit gebeurt bij de Bloklandbunker, bij de brug aan de Langenboomseweg in Mill.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.