Dag naar Londen? Arriva start binnenkort met vaste buslijn van Eindhoven naar Britse hoofdstad

28 april 2015 om 14:33
nl
Wie met de bus naar Londen wil, kan binnenkort opstappen in Eindhoven. De Britse vervoerder Arriva rijdt namelijk vanaf 21 mei drie keer per week een internationale busdienst.
Geschreven door

De busdienst rijdt van het Duitse Düsseldorf naar de Britse hoofdstad. Onderweg stopt de bus dus in Eindhoven. Ook komt de bus langs Antwerpen en de Franse havenplaats Calais, waar de overtocht naar Engeland begint.
Reizigers kunnen van donderdag tot en met zaterdag naar Londen reizen. Terugreizen kan van vrijdag tot en met zondag. De reistijd vanuit Düsseldorf bedraagt 10,5 uur. Vanuit Eindhoven ongeveer 8,5 uur.
Voor enkele tientjesArriva zegt dat het goedkoopste kaartje vanuit Düsseldorf 29 euro kost. Hoeveel een ticket kost vanuit Eindhoven kan het bedrijf nu nog niet zeggen. "Dat is dan afhankelijk van meerdere factoren, zoals de leeftijd", aldus een woordvoerster.
Via een site van Deutsche Bahn AG, de eigenaar van Arriva, kunnen reizigers vanuit Eindhoven later de prijs berekenen. Momenteel laat de site nog geen actuele prijsinformatie zien. Het is aannemelijk dat een enkeltje minder kost dan 29 euro.
Toilet en wifiDe reizigers worden vervoerd met dubbeldekkers die zijn voorzien van een toilet, plekken met extra beenruimte en wifi. Eten en drinken zijn aan boord verkrijgbaar. Arriva rijdt al een dienst van Düsseldorf naar Antwerpen. Begin dit jaar begon het daarnaast met een buslijn naar Londen als proef. Die bleek succesvol. Toen kostte een retourtje Eindhoven-Londen net geen veertig euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.