Verdachte kasteelmoord aan België uitgeleverd op parkeerplaats Essen

28 april 2015 om 14:50
nl
Tilburger Franciscus L. die wordt verdacht van betrokkenheid bij de spraakmakende kasteelmoord op Stijn Saelens, is dinsdag uitgeleverd aan België. De uitlevering gebeurde rond kwart over een op een parkeerplaats in de grensplaats Essen.
Geschreven door

Justitie verdenkt L. ervan dat hij de tweede uitvoerder van de kasteelmoord is. L. is opgepakt in Nederland en zijn DNA komt overeen met een gevonden spoor.
UitleveringDe moord op de 34-jarige Stijn Saelens werd drie jaar geleden gepleegd in Wingene. België had om de uitlevering van de Tilburger gevraagd. Eind mei besliste de rechtbank in Amsterdam dat de man uitgeleverd mocht worden.
SpoorloosOp 31 januari 2012 trof de vrouw van kasteelheer Saelens toen zij thuis kwam, een bloedspoor en een kogelhuls aan. Haar man was spoorloos. Zijn stoffelijk overschot werd twee weken later in een nabijgelegen bos gevonden. De inmiddels overleden Eindhovenaar Ron van Bommel wordt gezien als degene die de moord gepleegd heeft. Franciscus L. is zijn neef.
Saelens' schoonvader en zwager, dokter André G. en zijn zoon Peter, worden gezien als opdrachtgevers. Zij leefden in onmin met Saelens. G. heeft verklaard Saelens alleen 'een lesje' te hebben willen leren.
Rechter-commissarisDe Belgische rechter-commissaris heeft dinsdag nog bepaald dat L. ook in België is aangehouden. Dat bevestigde het parket van West-Vlaanderen volgens persbureau Belga.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.