'Verdachte woonde net als dood gevonden Thérèse Hiwat in flatgebouw in Bartokstraat Tilburg' - Omroep Brabant

'Verdachte woonde net als dood gevonden Thérèse Hiwat in flatgebouw in Bartokstraat Tilburg'

28 april 2015 om 16:03 • Aangepast 21 november 2020 om 18:43
nl
De 19-jarige man die maandagochtend is opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de 68-jarige Tilburgse Thérèse Hiwat, woont in hetzelfde flatgebouw als het slachtoffer. Dat zeggen bewoners uit de flat aan de Bartokstraat in Tilburg.
Profielfoto van
Geschreven door

"Ik heb gezien dat ze hem arresteerden", zegt een bewoner. "Hij woont op de derde verdieping." Thérèse woonde een verdieping hoger. Ze is van Surinaamse afkomst en stond in de buurt bekend als een lieve, vriendelijke vrouw. "Een schat van een mens. Ze zei altijd vriendelijk gedag en was heel aardig", zo zegt een buurtbewoner.

Wachten op privacy instellingen...

Veel inbrakenSinds januari zou er volgens een man, die ook in de flat woont, al wel twintig keer zijn ingebroken. "Langs de achterkant klimmen ze zo naar boven via de balkons. Aan de politie ligt het niet. Agenten surveilleren hier heel vaak, maar de woningbouwvereniging doet niets aan de beveiliging." De man zegt daarover al meerdere keren te hebben geklaagd bij WonenBreburg.
"Sommigen voelen zich hier niet veilig meer nu. Ik probeer al jaren weg te komen. Maar een nieuwe woning kost zes tot zeven jaar inschrijftijd en die heb ik nog niet", zo vertelt de man. De flatbewoner vermoedt dat het bij Thérèse om een uit de hand gelopen inbraak gaat. "Daar lijkt het heel erg op. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet."
Flat voldoet aan politiekeurmerkWonenBreburg is ook erg geschrokken van het nieuws maar kan qua beveiliging van het pand niet veel betekenen voor de bewoners. "De flat voldoet aan het politiekeurmerk", laat een woordvoerder weten.
De woningbouwvereniging is wel op de hoogte van de inbraakgolf. "Daarom zijn we volop bezig om preventieve maatregelen te nemen. Er is al een bewonersavond geweest met de wijkagent en woonconsulent. Daar is bijvoorbeeld uitgelegd dat het erg belangrijk is om een inbraak snel te melden aan de politie. Dan is de pakkans van de dader het grootste."
Verder heeft WonenBreburg de politie de sleutel van de berging van de flat gegeven. "Dan kunnen ze daar altijd controleren of er dingen die gebeuren die niet pluis zijn", legt de woordvoerder uit.
Sectie verrichtDe recherche is nog volop bezig met het onderzoek bij de flat. Over dat onderzoek laat de politie nu nog niets los. Wel meldt een woordvoerder dat er dinsdag sectie wordt verricht op het lichaam van de overleden Tilburgse. De 19-jarige jongeman die is opgepakt, zit vast en moet donderdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Thérèse Hiwat werd zondagmiddag na een tip dood gevonden in haar flat. De politie gaat uit van een misdrijf.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.